KIIFYS - Kiimingin Fysioterapia Oy
Geriatria

Geriatrinen eli ikääntyvien fysioterapia on laaja-alaista tutkimustuloksiin ja testaamiseen perustuvaa kuntoutusta ikääntyville. Fysiogeriatria on alati muuttuva ja kehittyvä kuntoutuksen osa-alue.

Geriatristen fysioterapia-asiakkaiden ikäjakauma on kuusikymppisestä yli satavuotiaaseen. Siksi myös kuntoutuksen tarve ja muoto voi olla hyvinkin erilaista. 60-vuotias saattaa hakeutua kuntoutukseen kivun takia. 70 -80-vuotiaalla taas voi olla, että "kunto ei ole enää entisensä" ja hakee tilanteeseen korjausta. Yli 80 -vuotiaille on usein tärkeintä on saada asua kotona mahdollisimman pitkään. Huolena voi olla kaatumisen pelko ja muistisairaudet. Ikääntyvien fysioterapia vastaa näihin arjen ja elämän käytännön tarpeisiin. Geriatriaan erikoistunut fysioterapeutti haastattelee, tutkii, testaa ja mittaa. Hän vertaa tuloksia iänmukaisiin keskiarvoihin. Keskustelun ja tutkimisen pohjalta päätetään yhdessä hoitosuunnitelma: mitä teemme, miksi ja kuinka usein. Mukana hoitosuunnitelmassa on tarvittaessa puoliso, omainen, kotihoito ja lähettävä lääkäri.

Ikääntyvien fysioterapia sisältää mm: voima-, kestävyys- ja tasapainoharjoittelua, kivun hoitoa, muistikuntoutusta, inkontinenssiterapiaa, huimauskuntoutusta, rentoutumista, venyttelyjä ja rangan liikkuvuusharjoittelua.

KIIFYS Oy   |   Tuohimaantie 12, KIIMINKI   |   Kumputie 35.as.6, JÄÄLI   |   Varsitie 10 as.5, PUDASJÄRVI   |   Puh 010 3878150   |   info@kiifys.fi
Imago+ Oy